Motivation til mere træning og aktivitet

Hjemmetræninger afgørende i de fleste genoptrænings- og rehabiliteringsforløb, men mange har svært ved at opretholde motivationen og en god træningskvalitet uden en behandler ved siden.

Icura er som en virtuel behandler, der måler hjemmetræning og almen aktivitet med kropsbårne sensorer.

Icura sender resultater til behandleren. Det giver et enestående grundlag for at give feedback til borgeren og for at skræddersy behandlingen til borgerens unikke og aktuelle niveau og behov.

Læs mere om Icura for private

  Sådan fungerer Icura

  Icura activity i brug

  Korrekt træning

  Icura-sensoren tjekker, at øvelserne udføres korrekt. Appen giver øjeblikkelig feedback. Øvelserne kræver ingen eller få hjælpemidler. Øvelserne tilpasses til diagnosegruppe og funktionsniveau.

  Icura activity sensor
  Icura Activity Sensor

  Måling af hverdagsaktiviteter

  Brugeren bærer sensoren i løbet af dagen, fx i lommen. Sensoren registrerer aktiviteter som skridt, cykling og almindelig bevægelse. Data bliver sendt til behandleren, som får et nøjagtigt billede af brugerens aktivitetsniveau.

  Icura activity i brug

  Overskueligt

  Øvelser, aktiviteter og gøremål fremgår tydeligt i appen. Brugeren bliver guidet af speaks og et intuitivt design. Brugeren kan se sit fremskridt i løbet af dagen. Programmet er lagt af en terapeut ud fra Icuras skabeloner, som nemt kan justeres.

  Icura activity sensor

  Behandlerens faglige redskab

  Icura sikrer et fagligt funderet træningsprogram og brugerens forståelse for vigtigheden af vedholdende aktivitet og træning.

  Icura web

  God dialog

  Sammenholdt med sensordata giver brugerens udfyldte spørgeskemaer et solidt grundlag for dialog og for løbende tilretning af programmet.

  Fleksibilitet og overskud

  Brugerne kan træne med Icura, når og hvor de vil. Icura-brugere træner ofte og systematisk og opnår større trivsel. Det giver overskud til det vigtigste.

  Simpel teknik med support

  Brugeren modtager en lille kuffert med Icura, en holder til mobiltelefon, oplader, en kort og overskuelig manual og kontaktoplysninger til Icuras support.

  Mange målgrupper

  Icura bruges af personer, der har brug for effektiv hjemmetræning og øget fysisk aktivitet efter sygdom og hospitalsophold.

  Icura anvendes eksempelvis til genoptræning og rehabilitering efter cancerforløb, hofteoperationer, KOL-forløb og mange flere.

  Unge såvel som ældre op til 99 år bruger Icura. Den gennemsnitlige Icura-bruger er 72,9 år.

  Play

  Svend trænede med Icura efter sit kræftforløb

  Se videoen om Svends træning og samarbejde med sin fysioterapeut

  Play

  Svend trænede med Icura efter sit kræftforløb

  Se videoen om Svends træning og samarbejde med sin fysioterapeut

  Play

  Svend trænede med Icura efter sit kræftforløb

  Se videoen om Svends træning og samarbejde med sin fysioterapeut

  Hvad siger vores kunder?

  "Vi har erfaring for, at Icura kan være med til at øge borgernes motivation for træning, da de er glade for den feedback, Icura giver dem via telefonen. De motiveres også af, at fysioterapeuten kan følge dem, når de træner derhjemme. Borgerne er glade for ikke at skulle ind i Sundhedshuset så ofte – ikke mindst i en tid, hvor der fortsat er COVID-19-smitte."

  Trine Knudsen

  Udviklingsterapeut, Fredericia Kommune

  "Jeg oplever, at et Icura-forløb har lige så god effekt som et traditionelt, hvis ikke bedre, fordi borgerne vil bibeholde deres træning derhjemme. Det er et rigtig godt tilbud til dem. De får en fornemmelse af, hvad der skal til. Og hvad de skal holde fast i efterfølgende. De er så motiverede, fordi de har set en effekt. Jeg har ikke haft en afslutning, hvor de ikke har været glade for Icura – trods eventuel skepsis i starten. De vil næsten ikke slippe det."

  Louise Rommel Nielsen

  Fysioterapeut, Næstved Kommune

  Jeg er blevet meget overrasket over nogle borgere, som jeg ikke lige troede var oplagte til Icura, men som er endt med at blive meget glade for det og har haft rigtig gode forløb. Det motiverer dem mest, at der er data på det, de formår at lave. De kan se dage hvor de laver meget og dage hvor de laver lidt. Det er håndgribeligt og nemt at se på oversigten.

  Kasper Nielsen

  Fysioterapeut, Aabenraa Kommune

  "Systemet giver overblik over dagens aktiviteter og motiverer mig til at være mere fysisk aktiv. Det er nemt at anvende og giver anledning til en god snak med min terapeut over telefonen."

  Flemming Møller

  Icura-bruger, Fredensborg

  "Jeg har brugt Icura i cirka tre måneder – hver dag. Der gik sport i at se, hvor meget jeg gik på en dag. Jeg skulle gerne se, om jeg ikke kunne gå bare ti skridt mere hver dag. Det blev vist på sådan en god måde. Systemet er så enkelt opbygget. Det fortæller dig, hvad du skal gøre, hvornår du skal gøre det, og hvor meget du skal gøre det. Jeg er virkelig nået langt. Nogle ting tager længere tid, men jeg kan stort set det samme som før."

  Svend Laue Knudsen

  Icura-bruger, Fredericia

  "Jeg var meget træt og havde behov for motivation til at genoptage en aktiv hverdag. Uden Icura havde jeg ikke selvdisciplin til at komme ud og gå tur. Selv i regnvejr fik Icura motiveret mig til at komme afsted! Jeg er normalt ret fummelfingret, men teknologien er ikke vanskelig og jeg har faktisk sørget for at min kæreste også skal bruge systemet, nu da hun har været syg og skal i gang med at genoptræne."

  Jens Christian Skovgaard

  Icura-bruger, Aabenraa

  "Borgerne skal være aktive, når de ikke er til træning. Det fysiske fremmøde er det mindst vigtige. Det vigtigste er, hvad du laver resten af tiden. Du skal være aktiv. Hvordan hjælper vi dem bedst? Der er Icura dukket op som en mulighed. Jeg går efter, at folk er aktive, når de ikke er her – gerne så aktive, at de fører det videre efter forløbet hos os. Så de får indøvet nogle gode vaner, der bliver naturlige i deres hverdag."

  Else Hansen

  Leder af genoptræningscentret i Næstved Kommune

  "Med Icura har vi oplevet høj patienttilfredshed, og vi har oplevet den samme træningseffekt som i traditionelle genoptræningsforløb. Derudover har vi set et ressourcebesparende potentiale i forhold til kørsel, i og med at patienterne ikke skal så ofte ind til genoptræningscentrene."

  Trine Gisselmann Andersen

  Souschef, Gentofte Kommune

  "Icura er et virkelig godt praksiseksempel på, at borger og terapeut forholder sig løbende til de data, som systemet opsamler, og de handler på baggrund heraf."

  Benedicte Fenger

  Leder, Fredensborg Kommune

  Vil du vide mere om Icura?

  Ring på 28 68 98 00

  Hør mere om Icuras services og priser

  Hør mere om Icuras muligheder til dit behov.
  Vi kontakter dig snarest muligt.

  For at kunne give dig det ønskede indhold er vi nødt til at gemme og håndtere dine personlige oplysninger. Se vores fortrolighedspolitik for yderligere information.

  Tak! Vi har modtaget dit ønske. Du hører snarest fra os.
  Noget gik galt under indsendelse af formularen. Prøv igen.